Politika Privatnosti

Prihvatanje i saglasnost

Upotrebom ovog veb sajta (u daljem tekstu “Platforme”), smatramo da ste pročitali i da Vi prihvatate pravila i uslove naše Politike Privatnosti. Ova Politika Privatnosti sadrži sve najbitnije informacije i pravne lekove vezano za obostranu sigurnost i privatnost podataka.

Sigurnost

“Malino.rs” se ne bavi preprodajom Vaših ličnih podataka niti će ih objavljivati bez Vaše dozvole. Na strani Moj nalog podaci koje unesete na vaš zahtev nisu prikazani javno. Vi niste u obavezi praviti nalog na našoj platformi ali podatke koje nam pošaljete za isporuku robe neće biti vidljivi javno i koristiće se samo u prostorijama “Malino.rs” i kurirske službe koja će isporučiti vašu robu.

Deljenje informacija trećem licu

Mi ne delimo informacije trećem licu bez vaše saglasnosti. Ova politika privatnosti odudara samo u slučaju sudskog naloga usled istrage organa unutrašnjih poslova ili prijave malverzacije podataka organima unutrašnjih poslova. Lični podaci kao što su ime, prezime, adresa i kontakt informacije mogu da se daju kurirskoj službi i ako se kurirska služba smatra drugim licem a u nekim slučajevima se javlja i kao treće lice.

Korišćenje korisničkih podataka

Podaci koje ostavite na ovoj platformi će se koristiti isključivo u statističke svrhe praćenja posećenosti, kao i u svrhe poboljšanja usluga koje nudimo.

Politika komentara

Zabranjeno je vređanje i omalovažavanje drugih korisnika u komentarima. Svi komentari koji se ne pridržavaju pravila biće obrisani.

Politika sadržaja

Svi sadržaji na platformi “Malino.rs” su autorskog karaktera naših korisnika i stručnog kadra-svako neovlašćeno kopiranje, distribuiranje, menjanje, prisvajanje i promovisanje ovih sadržaja bez naše saglasnosti i dozvole je strogo zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima. Prekršilac može da snosi imovinsku i materijalnu odgovornost prema zakonu o autorskim pravima (“Sl. glasnik RS”, br. 104/2009, 99/2011, 119/2012 i 29/2016 – odluka US) u koliko prekrši ovaj zakon. Ovo se ne odnosi na deljenje linkova, affiliate sadržaja i reklamnog materijala na socijalnim mrežama i drugim medijima.

Kolačići (cookies)

Posete na ovoj platformi se prate preko kolačića u vašem internet pregledaču koji  su anonimne prirode. Služe za prikupljanje statističkih podataka o posetama, kao što su IP adresa, država, grad, pregledač i drugi neindetifikujući podaci. U koliko ne želite da se kolačići postavljaju na vaš računar, dužni ste da ih isključite u vašem pretraživaču ali onda ne garantujemo da će korištenje naše platforme biti moguće i mnoge funkcije će biti ograničene kao i pristup vašem nalogu. Ova akcija i svi mogući problemi nastali gašenjem kolačića je na vašu odgovornost i ne snosimo nikakvu odgovornost.

Više o ovome možete pronaći unašoj  politici kolačića.

Vaši podaci o zaštiti podataka obavljaju opštu regulativu o zaštiti podataka (“General Data Protection Regulation“ GDPR)

Ako ste stanovnik EU, imate sledeća prava zaštite podataka: Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili tražiti brisanje vaših ličnih podataka, možete to učiniti u bilo kom trenutku putem e-mail-a office@malino.rs.

Pored toga, možete se protiviti procesiranju vaših ličnih podataka, zatražite od nas da ograničite obradu vaših ličnih podataka ili da zahtevate prenosivost vaših ličnih podataka. Ponovo ova prava možete ostvariti putem e-mail-a office@malino.rs.

Imate pravo da odbijete marketinške komunikacije koje Vam šaljemo u bilo koje vreme. Ovo pravo možete ostvariti tako što ćete kliknuti na vezu „unsubscribe“, „odjavi se“ ili „opt-out“ u reklamnim porukama koje vam šaljemo. Da biste isključili druge oblike marketinga, molimo vas da nas kontaktirate putem e-mail-a office@malino.rs.

Slično tome, ako smo prikupili i obradili vaše lične podatke uz vašu saglasnost, onda možete povući svoju saglasnost u bilo kom trenutku. Povlačenje vaše saglasnosti neće uticati na zakonitost bilo koje obrade koju smo sproveli pre vašeg povlačenja, niti će uticati na obradu vaših ličnih podataka obavljenih u zavisnosti od zakonitog razloga obrade, a ne od pristanka.

Imate pravo da se žalite organu za zaštitu podataka o našem sakupljanju i korišćenju vaših ličnih podataka. Za više informacija, molimo kontaktirajte vašu lokalnu službu za zaštitu podataka.
Mi odgovorimo na sve zahteve koje primimo od pojedinaca koji žele ostvarivati svoja prava na zaštitu podataka u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.

Odricanje odgovornosti

Ne garantujemo da će saveti koje predlažemo na platformi “Malino.rs” delovati na vašem računaru, telefonu ili drugom uređaju. Uspeh zavisi od operativnog sistema, korisničkog pristupa, stručnosti korisnika koji rukovodi sa tim uređajuma  i mnogih drugih faktora, te stoga kada preuzimate određenu akciju koju pročitate sa našeg sajta “Malino.rs” sami snosite odgovornost i posledice.

Za dodatna  pitanja i pojašnjenja obratite se na email adresu office@malino.rs i mi ćemo Vam odgovoriti u roku od 48 sati.